Dżem z renklodów

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Śliwki myjemy, wybieramy pestki, wkładamy do garnka, gotujemy. Po 15 minutach dodajemy cukier, cukier waniliowy, żelfiksy, mieszamy do momentu uzyskania jednolitej masy. Zagotowujemy, przekładamy gorący dżem do słoików, zakręcamy. Stawiamy słoiki na zakrętkach na 12 godzin.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 55 min
Ile porcji: 1
Wyświetlenia: 780
Data dodania: 2011-04-26

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Dżem z renklodów

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.