Sernik z makiem

Ocena przepisu

Opis

Sernik z makiem

Składniki

Składniki na ciasto

Składniki na masę serową

Składniki na masę makową

  • masa makowa 1 puszka
  • rodzynki namoczone 3/4 szklanki
  • orzechy posiekane 1/2 szklanki

Dodatkowo

Sposób przyrządzenia

Z podanych składników na ciasto zagnieść kruche ciasto. Ciasto powinno być zwięzłe. Schłodzić ok 1 godziny w lodówce. Ciasto wyłożyć na spód blaszki wysmarowanej tłuszczem. Do gotowej masy makowej dodać rodzynki i orzechy, wymieszać i wyłożyć na ciasto. Wybić jajka, oddzielając żółtka od białek. Białka ubić na sztywną pianę. Żółtka zmiksować z margaryną, cukrem i serem. Pod koniec ubijania wsypać budyń. Następnie delikatnie wmieszać ubitą pianę z białek. Masę serową wyłożyć na mak. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec do zrumienia ok 60 minut. Ciasto wystudzić, polać polewą czekoladową i posypać wiórkami kokosowymi.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 90 min
Ile porcji: 12
Wyświetlenia: 1530
Data dodania: 2011-05-16

Zdjęcia

Sernik z makiem
beatkaa153#

Dodane przez:

beatkaa153

2011-05-16
Sernik z makiem

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Sernik z makiem

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.