Dżem śliwkowy z jabłek i gruszek

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Owoce umyć, śliwki wydrylować, jabłka i gruszki obrać, wykroić gniazda nasienne. Obrane owoce pokroić w ósemki. Wszystkie owoce wymieszać, przesypać cukrem i odstawić na 12 godzin. następnie przełożyć do rondla i podgrzewać na małym ogniu 1,5 godziny. Pod koniec wsypać przyprawy korzenne i kandyzowaną skórkę. Gorący dżem przełożyć do wyparzonych słoików, szczelnie zamknąć i odstawić do wystudzenia.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 90 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 3267
Data dodania: 2009-05-30

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Dżem śliwkowy z jabłek i gruszek

2010-02-25 17:02:29

Taki dżem jest znakomity.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.