Fasola z mięsem w pomidorach

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Fasolę zalać wodą, odstawić na noc. Zalać świeżą wodą, dodać liście laurowe, ziarna pieprzu i zagotować. Mięso pokroić, podsmażyć na 3 łyżkach oleju i dodać do fasoli, dusić do miękkości. Cebule obrane posiekać, zeszklić na 2 łyżkach oleju, dodać pokrojoną kiełbasę, podsmażyć i włożyć do fasoli. Dodać koncentrat pomidorowy, majeranek, dusić 15 minut, doprawić czosnkiem, bazylią, solą i pieprzem.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 75 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 2581
!Wiki

!Wiki

Data dodania: 2009-01-27

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Fasola z mięsem w pomidorach

2010-02-25 20:39:19

Według mnie jest to dobre danie na kolację.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.