Faszerowane papryki z kuskusem

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Kostkę rosołową rozpuścić w 300 ml wrzącej wody. Przygotowanym bulionem zalać kuskus, przykryć, odstawić na 7 minut. Oczyścić cebulę i pieczarki. Oba składniki pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na rozgrzanej oliwie. Paprykę rozciąć wzdłuż na połówki, oczyścić. Środki posmarować oliwą, oprószyć solą. Podsmażone pieczarki wymieszać z kus-kusem, doprawić do smaku solą i pieprzem. Napełnić papryki. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym, piec 15 minut w temperaturze 190 st.C. Wyjąć każdą paprykę przykryć plastrem sera, zapiec jeszcze 6 minut.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 godz
Ile porcji: 3
Wyświetlenia: 2087
Data dodania: 2009-05-16

Zdjęcia

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Faszerowane papryki z kuskusem

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.