Faworki

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Z podanych składników zagnieść gładkie ciasto. Schładzamy chwilę w lodówce. Następnie cienko rozwałkowujemy, ciasto kroimy nożem na długie paski. Następnie w każdym pasku robimy w środku nacięcie i przekładamy jeden koniec przez dziurkę. W garnku rozgrzewamy smalec, wkładamy po kilka faworków i smażymy na rumiano. Faworki powinny mieć kolor słomkowy, nie mogą być zbyt mocno przysmażone. Po usmażeniu osączamy je na papierowym ręczniku, następnie obficie posypujemy cukrem pudrem.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 45 min
Ile porcji: 6
Wyświetlenia: 565
Data dodania: 2011-08-29

Zdjęcia

Faworki
madi356#

Dodane przez:

madi356

2011-08-29
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Faworki

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.