Grochowa z świeżego grochu

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Ziemniaki kroimy w kostkę, a marchewki na plasterki. Natkę drobno siekamy. W dużym garnku wlewamy wodę i wrzucamy do niej żeberka, warzywa, solimy i zagotowujemy. Zmniejszamy ogień i całość trzymamy pod przykryciem przez jakiś czas. Śmietanę mieszamy z łyżką mąki. Gdy mięso stanie się miękkie wówczas zabielamy zupę. Pod koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Całość mieszamy od czasu do czasu. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem i podajemy do stołu.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 551
Data dodania: 2011-07-31

Zdjęcia

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Grochowa z świeżego grochu

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.