Gulasz jagnięcy

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Mięso dobrze natrzeć przyprawami z czosnkiem przepuszczonym przez prasę, odstawić na 45minut, po czym pokroić w średnią kostkę. Powstałe kostki obtoczyć w mącę i smażyć na gorącym oleju. Cebulę obrać i posiekać, również wrzucić na olej i smażyć aż się przyrumieni. Wlać przecier pomidorowy z wodą, dodać liść laurowy, zamieszać i przykryć, w ten sposób gotować na niewielkim ogniu przez ponad godzinę. Włożyć obrane i pokrojone warzywa i ziemniaki, gotować przez około 25 minut.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 75 min
Ile porcji: 24
Wyświetlenia: 1690
Data dodania: 2010-01-24

Zdjęcia

Gulasz jagnięcy
monika4#

Dodane przez:

monika4

2010-02-12
Gulasz jagnięcy
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Gulasz jagnięcy

2010-02-22 22:02:48

Dla smakoszy mięsa czemu nie.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.