Jabłuszka pod kołderką

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Masło siekamy z mąką, cukrem, żółtkami i szczyptą soli. Z podanych składników zagniatamy ciasto. Wkładamy je do lodówki lub zamrażalnika na pół godziny. Następnie tortownicę smarujemy masłem. Jabłka dokładnie myjemy, obieramy i kroimy w mniejsze kawałki. Następnie wykładamy nimi dno tortownicy, posypujemy rodzynkami i wiórkami kokosowymi. Na wierzch ścieramy cisto wyjęte z lodówki. Zapiekamy 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do 200*C.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 75 min
Ile porcji: 24
Wyświetlenia: 539
Data dodania: 2010-03-10

Zdjęcia

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Jabłuszka pod kołderką

2010-03-11 19:59:23

dobre ciasto.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.