Jagodzianki

Ocena przepisu

Składniki

Nadzienie:

Sposób przyrządzenia

Jagody gotujemy z cukrem 15 min. Składniki ciasta dokładnie wymieszać i zagnieść ciasto, ma odstawać od dłoni. Przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce. Gdy podwoi swoją objętość, wyjąć je na stolnicę, robić bułeczki, smarować jagodami i zwijać lub robić koperty. Odstawić na 10 min do wyrośnięcia. Roztrzepujemy w szklance jajo z cukrem pudrem i smarujemy nim bułeczki albo robimy kruszonkę. Piec ok. 20 min w temperaturze 200˚c, aż się zarumienią.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 2 godz
Ile porcji: 15
Wyświetlenia: 1236
Data dodania: 2011-02-24

Zdjęcia

Jagodzianki
allka#

Dodane przez:

allka

2011-02-24

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Jagodzianki

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.