Jajka po hiszpańsku

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Pomidory zalewamy wrzątkiem, obieramy skórkę i kroimy w kosteczkę. Czosnek obieramy i siekamy. Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy czosnek, a za moment pomidory. Przesmażamy, aby lekko odparował sok z pomidorów. Następnie wbijamy po jajku, przyprawiamy sola i pieprzem. Na wierzch sypiemy oregano. Przykrywamy i smazymy na wolnym ogniu aż jajka się zetną do ulubionej postaci.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 10 min
Ile porcji: 2
Wyświetlenia: 545
Data dodania: 2011-11-22

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Jajka po hiszpańsku

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.