Kalarepa duszona

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Kalarepę oczyścić, odrzucić zniszczone stare liście, młode zachować do potrawy. Obrać, umyć pokroić kalarepę w niewielką kostkę. Listki umyć i grubo posiekać. Zalać kalarepę połową szklanki gorącej wody, dodać sól, cukier gotować bez przykrycia 10 minut, następnie dodać listki i gotować jeszcze 10 minut pod przykryciem. Oprószyć mąką, zamieszać, zagotować, dodać masło i troszkę pieprzu do smaku. Podając posypać posiekanym koperkiem.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min
Ile porcji: 2
Wyświetlenia: 1233
Data dodania: 2011-04-15

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Kalarepa duszona

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.