Karpatka z galaretką

Ocena przepisu

Składniki

ciasto

krem

Sposób przyrządzenia

Ciasto: wodę z margaryną doprowadzamy do wrzenia, następnie dodajemy mąkę oraz szczyptę soli, roztrzepujemy trzepaczką. Kolejno wbijamy jajka i dalej ubijamy mikserem. Ciasto rozkładamy na dwie blaszki i pieczemy 20-30 minut ( w zależności od piekarnika).
Krem: Z mleka i budyniu gotujemy budyń. Następnie margarynę ucieramy z cukrem pudrem, dodajemy porcjami przestudzony budyń. Miksujemy do momentu, aż masa będzie gładka.
Galaretki rozpuszczamy w pół litra wody, odstawiamy w chłodne miejsce, aby zaczęły tężeć.
Następnie na spodni placek wykładamy tężejące galaretki, odstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia. Następnie na galaretki wykładamy krem budyniowy, przykrywamy pozostałym plackiem. Wierzch posypujemy cukrem pudrem.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 45 min
Ile porcji: 10
Wyświetlenia: 419
Data dodania: 2011-08-29

Zdjęcia

Karpatka z galaretką
madi356#

Dodane przez:

madi356

2011-08-29
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Karpatka z galaretką

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.