Kluseczki twarogowe

Ocena przepisu

Składniki

  • mąka 1 szkl
  • twarożek śmietankowy 3 łyżki
  • jajka 2 szt
  • cukier drobny 1 łyżka
  • sól
  • woda wg.uznania

Sposób przyrządzenia

Jaja ucieramy z twarożkiem,cukrem i szczypta soli.Powoli wsypujemy mąkę i ucieramy łyżką,wtedy najlepiej można sprawdzić konsystencje ciasta.Jakby było za gęste to dolewamy troszkę wody.Dokładnie wymieszane ciasto na kluski,nabieramy na czubek łyżki i powoli wpuszczamy do gotującej się wody,robimy tak z pozostałym ciastem.Gotujemy około 2-3 minut od wypłynięcia.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min
Ile porcji: 2
Wyświetlenia: 603
Data dodania: 2011-01-28

Zdjęcia

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Kluseczki twarogowe

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.