Kluski grysikowe

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Białka oddzielić od żółtek. Pieczarki oczyszczone drobno pokroić, usmażyć, przestudzić, połączyć z mąką,kaszą, żółtkami i mlekiem, pozostawić w chłodnym miejscu na 30 minut. Wymieszać z ubitą pianą z białek. Formować kluski podłużne, kłaśćna wrzącą osoloną wodę z dodatkiem tłuszczu, ugotować pod przykryciem.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 75 min
Ile porcji: 3
Wyświetlenia: 1711
!kola

!kola

Data dodania: 2008-09-29

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (5)

Komentarze

Do przepisu na: Kluski grysikowe

2010-02-24 21:41:34

Takie lekkie jedzenie.

2010-02-04 12:35:22

Dobre kluseczki.

2009-02-27 19:28:59

A ja dodalem jeszcze majeranku i bardzo mi zasmakowalo juz robilem kilka razy i ciagle smakuje

2009-02-27 19:15:45

A ja polecam dodac troche cynamonu i tez jest bardzo smaczny

2009-01-18 19:11:23

Polecam syrop klonowy dodac bardzo smaczny i zdrowy. Zawsze warto probowac.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.