Knedle ryżowe

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Ryż ugotować w mleku i ostudzić. Ubić masło i żółtka na puszystą masę. Pianę z białek ubić na sztywno. Do masy dodać ryż, pianę z białek i tyle mąki, aby otrzymać gęstą konsystencję. Posolić. Uformować małe kulki. Wrzucać je do gotującej się zupy. Gotować ok. 10 minut.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min
Ile porcji: 2
Wyświetlenia: 1272
Data dodania: 2011-01-14

Zdjęcia

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Knedle ryżowe

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.