Konfitury z gruszek

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Owoce przebrać, umyć w zimnej wodzie, obrać, usuwając gniazda nasienne, i pokroić na 4-8 kawałków. Przygotować z cukru i wody syrop, zagotować go i zalać nim owoce, po czym odstawić na 24 godziny. Następnie zlać syrop do oddzielnego naczynia, zagotować, ponownie zalać nim owoce i znów odstawić. Po 24 godzinach ugotować konfitury na małym ogniu. Pod koniec gotowania zdjąć z ich powierzchni pianę.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 godz
Ile porcji: 24
Wyświetlenia: 680
Data dodania: 2010-02-13

Zdjęcia

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (2)

Komentarze

Do przepisu na: Konfitury z gruszek

2010-02-25 17:13:07

Konfitury z różnych owoców trzeba zawsze robić na zimę, są zdrowe i dobre. Ja zawsze robię je z różnych owoców.

2010-02-25 17:11:51

Konfitury z różnych owoców trzeba zawsze robić na zimę, są zdrowe i dobre. Ja zawsze robię je z różnych owoców.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.