Kotlety jabłkowe

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Ziemniaki ugotować na łupinach, obrać, przepuścić przez maszynkę. Jabłka obrać i utrzeć na tarce jarzynowej (o dużej otworach). masło utrzeć z żółtkami, dodać do masy ziemniaczanej razem z mąką. Ubić na sztywno pianę z białek. Wszystko delikatnie wymieszać. Formować niewielkie kotlety i obtoczyć w tartej bułce. Rozgrzać tłuszcz na patelni. Smażyć na złocisty kolor z obu stron.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min
Ile porcji: 10
Wyświetlenia: 769
Data dodania: 2011-01-26

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Kotlety jabłkowe

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.