• apette.pl
  • Kotlety schabowe w kiszonej kapuście

Kotlety schabowe w kiszonej kapuście

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Kapustę przelać wodą, odcisnąć i drobno posiekać. Boczek i cebulę pokroić w kostkę i przesmażyć na oleju. Dodać kapustę, wymieszać, podlać małą ilością wody i dusić pod przykryciem. Jabłka obrane pokroić w cząstki i usunąć gniazda nasienne. Dodać do kapusty razem ze śliwkami. Kotlety natrzeć roztartym czosnkiem, oprószyć solą i pieprzem. Obsmażyć na oleju z obu stron na złoty kolor i przełożyć do kapusty. Doprawić majerankiem i pieprzem. Dusić całość do miękkości, podawać.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 75 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 3446
Data dodania: 2009-03-09

Zdjęcia

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Kotlety schabowe w kiszonej kapuście

2010-02-09 00:32:06

Znane mi danie.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.