Krem maślany

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Z cukru, 70 ml wody oraz octu ugotować syrop do nitki. Masło utrzeć z cukrem, dodając kolejno żółtka, wlewać powoli przestudzony syrop starannie mieszając do połączenia się składników. Do kremu można domieszać różne składniki smakowe i zapachowe, jak kakao, czekolada, zmielone orzechy, rum, napar z kawy. Używać do przekładania tortów, wafli, herbatników i ciastek.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 45 min
Ile porcji: 24
Wyświetlenia: 1435
Data dodania: 2010-07-31

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Krem maślany

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.