Krem z wina

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Migdały sparzone, zetrzeć. Wino podgrzać do 80 st.C. Żółtka utrzeć z cukrem 10 dag i wlać powoli gorące wino szybko mieszając trzepaczką. Ubijać na parze, aż masa zgęstnieje. Potem wystudzić ciągle mieszając i dodając migdały. Potem połączyć ze śmietaną ubitą z resztą cukru.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 45 min
Ile porcji: 3
Wyświetlenia: 909
Data dodania: 2009-03-09

Zdjęcia

Krem z wina
monika4#

Dodane przez:

monika4

2010-03-29
Krem z wina

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (2)

Komentarze

Do przepisu na: Krem z wina

2010-02-24 20:33:02

Bardzo dobry krem.
!Asia#

!Asia

2009-06-29 11:38:11

Czy biale wino mozna zastapic wodka??

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.