Kulki ryżowe z farszem

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Pomidory odsączyć, podgrzać z rosołem i 2dag masła. Wsypać ryż, gotować 30 minut, mieszać, dodać jajko. Cebule obrać, posiekać. Przygotować farsz: roztopić resztę masła, podsmażyć na nim cebulę i mięso. Dodać koncentrat i 60ml wody, wymieszać. Z masy ryżowej zrobić małe placuszki, wypełnić mięsnym farszem, po czym uformować kulki. Panierować w bułce, smażyć na złoto.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 45 min
Ile porcji: 3
Wyświetlenia: 1711
Data dodania: 2008-11-24

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (2)

Komentarze

Do przepisu na: Kulki ryżowe z farszem

2010-02-24 21:53:37

Dobre kulki.

2009-01-25 19:46:44

Mozna je dodac do rosolu, bardzo dobre w czystym, ale tez i z surowka, polecam

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.