Kurczak z galaretą

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Udka z kurczaka umyć i pokroić na dwie części (podudzie i pałka). Włożyć do miski i posypać: przyprawą do kurczaka, solą, pieprzem i curry. Czosnek pokroić na cieniutkie plasterki i obłożyć kurczaka. Zostawić na godzinkę aby kurczak przeszedł przyprawami. W między czasie obrać marchewkę, pietruszkę, cebulę i pokroić w plastry. Kurczaka wyłożyć na blaszkę, obłożyć warzywami i polać oliwą z oliwek. Wstawić do piekarnika. Piec ok. Godzinki. Bulion warzywny zagotować. Żelatynę rozpuścić w dwóch łyżkach wody. Wymieszać z bulionem. Gdy kurczak ostygnie wlać do kurczaka i włożyć do lodówki do zastygnięcia.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 80 min
Ile porcji: 3
Wyświetlenia: 633
Data dodania: 2011-09-08

Zdjęcia

Kurczak z galaretą
Marta1986#

Dodane przez:

Marta1986

2011-09-08
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Kurczak z galaretą

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.