Łosoś pod kołderką
Składniki
Sposób przyrządzenia
Chleb tostowy kruszymy, wkładamy do miseczki. Dodajemy musztardę, miód, sól oraz pieprz do smaku. Dodajemy białka ubite na sztywną pianę, delikatnie mieszamy. Łososia myjemy, osuszamy , dzielimy na porcje, przekładamy do natłuszczonego naczynia do pieczenia. Następnie na każdym kawałku rozkładamy masę chlebową. W międzyczasie przygotowujemy sos: w garnku rozpuszczamy masło, wsypujemy mąkę, wlewamy zimne mleko rozmieszane ze śmietaną i gotujemy ciągle mieszając, aż sos zrobi się gładki i lśniący. Garnek zdejmujemy z ognia, dodajemy chrzan oraz posiekany drobniutko koperek, mieszamy. Łososia wstawiamy do piekarnika o temp. 200*c, pieczemy 10 minut. Podajemy z przygotowanym wcześniej sosem oraz ryżem na sypko.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty