Makaron z makiem

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Mak dzień wcześniej zalać gorącym mlekiem i odstawić. Następnie odsączyć go z nadmiaru płynu i zmielić trzy razy. Rodzynki namoczyć w gorącej wodzie i odsączyć. Razem z migdałami i orzechami posiekać drobno. Dodać do maku razem z miodem i dokładnie wymieszać. Podsmażyć ok 2 minuty na patelni. Makaron ugotować, odcedzić. Nałożyć na talerze i posypać makiem.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 1805
Data dodania: 2010-09-23

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Makaron z makiem

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.