Makowiec na kruchym cieście

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Zgnieć mąkę, masło, wodę i żółtka, aż uzyskasz jednolitą masę. Następnie włóż do lodówki. Wyjmij ciasto następnego dnia, podziel na pół i rozwałkuj na dwa prostokątne placki. Jeden połóż na blasze wyścielonej papierem do pieczenia, na nim ułóż mak wymieszany z rodzynkami. Przykryj drugim plackiem i nakłuj w paru miejscach. Nastaw piekarnik na 200 stopni i piecz ciasto do momentu, aż uzyska złoty kolor (niecałą godzinę). Gdy makowiec w cieście wystygnie, posyp ciasto cukrem pudrem lub polej lukrem.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min
Ile porcji: 12
Wyświetlenia: 1438
Data dodania: 2011-01-18

Zdjęcia

Makowiec na kruchym cieście
monciasz#

Dodane przez:

monciasz

2011-01-18
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Makowiec na kruchym cieście

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.