Melba

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Oddzielamy białka od żółtek, białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy mak i wiórka kokosowe, dokładnie mieszamy, wlewamy masę do tortownicy, pieczemy w 180 stopniach przez 30 minut, studzimy. Do mleka dodajemy żółtka i śmietanę, gotujemy do momentu, aż uzyskamy serwatkę, zlewamy na sitko, odsączamy powstały ser, przestudzamy, ucieramy z margaryną i cukrem. Masę dzielimy na 2 części, do jednej dodajemy kakao, miksujemy. Galaretki robimy wg przepisu na opakowaniu, odstawiamy w chłodne miejsce. Na placek makowy wykładamy masę z kakao, masę bez kakao, układamy brzoskwinie, zalewamy tężejącą galaretką. Odstawiamy do lodówki do stężenia.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 45 min
Ile porcji: 6
Wyświetlenia: 774
Data dodania: 2011-04-25

Zdjęcia

Melba
robbo#

Dodane przez:

robbo

2011-04-25
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Melba

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.