Miodownik

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Mąkę posiekaj z margaryną, cukrem, proszkiem do pieczenia i solą. Dodaj jajka, miód i zagnieć ciasto. Podziel na 4 części. Blachę wyłóż papierem do pieczenia i wylep porcją ciasta. Piecz na złoty kolor ok 15-20 minut. Postępuj tak z każdą porcją ciasta. Po ostygnięciu pierwszy placek posmaruj dżemem, a następnie dwa kremem karpatkowym przygotowanym według przepisu na opakowaniu. Na ostatnim placku rozsmaruj polewę. Ciasto najlepiej smakuje na drugi lub trzeci dzień.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 90 min
Ile porcji: 15
Wyświetlenia: 444
Data dodania: 2011-05-30

Zdjęcia

Miodownik
ewasylwia#

Dodane przez:

ewasylwia

2011-05-30

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Miodownik

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.