Mleczna zupa z pianą

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Mleko zagotowujemy z skórką pomarańczową i odrobiną cukru waniliowego. Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem waniliowym a pod koniec ubijania wsypujemy połowę zwykłego cukru. Ubitą pianę kładziemy małymi porcjami na wrzące mleko. Gotujemy je przez kilka minut. Ugotowane pianki wyjmujemy z zupy i studzimy na talerzu. żółtka ucieramy z pozostałym cukrem i wlewamy do nich gorące mleko, ciągle ucierając. Przyprawiamy cukrem waniliowym do smaku i wywarem polewamy pianki. Wierzch posypujemy szczyptą startej wanilii.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 20 min
Czas gotowania: 5 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 385
Data dodania: 2011-06-30

Zdjęcia

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Mleczna zupa z pianą

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.