Murzynek

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Masło, mleko, cukier, kakao podgrzać, aż wszystkie składniki się rozpuszczą i chwilę pogotować. Odlać pół szklanki na polewę. Wystudzić. Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywną pianę. Do wystudzonej masy dodać mąkę i proszek do pieczenia, wymieszać. Dodawać żółtka, zmiksować, potem dodać białka i wszystko wymieszać. Ciasto wylać na prostokątną blachę posmarowaną masłem i wysypaną bułką tartą. Piec ok 45 minut. Po wystudzeniu polać odłożoną i podgrzaną polewą.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 70 min
Ile porcji: 15
Wyświetlenia: 419
Data dodania: 2011-05-31

Zdjęcia

Murzynek
ewasylwia#

Dodane przez:

ewasylwia

2011-05-31
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Murzynek

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.