Nadziewane ziemniaki

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Obrane ziemniaki zawijamy w folię aluminiową i pieczemy 80 minut w temp. 200 stopni. Następnie kroimy wzdłuż i bulwy wydrążamy. Wątrobiankę mieszamy z posiekanym szczypiorkiem, śmietaną, musztardą, pokrojonymi w kosteczkę ogórkami i wydrążonym miąższem ziemniaków. Przyprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Masą wypełniamy ziemniaki. Zapiekamy razem kilka minut. Cebulę posiekaną, podsmażamy na margarynie i przekładamy na ziemniaki.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 godz
Ile porcji: 24
Wyświetlenia: 770
Data dodania: 2010-08-24

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Nadziewane ziemniaki

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.