Naleśniki z dżemem

Ocena przepisu

Składniki

  • mąka 1 szklanka
  • mleko 1 szklanka
  • ciepła woda 3/4 szklanki
  • jajko 1 sztuka
  • sól szczypta
  • olej 4 łyżki
  • dżem truskawkowy 1 słoik

Sposób przyrządzenia

Roztrzepać jajka, dodać mleko, wodę oraz cukier. Dobrze wymieszać. Mąkę przesiać przez sito. Mieszać do powstania ciasta naleśnikowego. Jeśli będzie za rzadkie należy dosypać mąki. Lekko posolić i odstawić na ok 10 min. Patelnię rozgrzać z olejem. Smażyć naleśniki z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu ostudzić. Każdy naleśnik po całości posmarować dżemem i zwinąć w rulon.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 45 min
Ile porcji: 6
Wyświetlenia: 518
Data dodania: 2011-09-05

Zdjęcia

Naleśniki z dżemem
Marta1986#

Dodane przez:

Marta1986

2011-09-05
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Naleśniki z dżemem

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.