Obwarzanki z serem
Składniki
Ponadto
Sposób przyrządzenia
Do miski przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia, wsypać oba cukry i sól, wymieszać.
Do kubka wbić jajo, roztrzepać widelcem. Ser biały rozetrzeć widelcem w miseczce, dodać roztrzepane jajo, wymieszać.
Do miski z mąką, wlać rozpuszczone masło, wódkę i ekstrakt oraz przełożyć ser biały, wyrobić ciasto.
Następnie blat oprószyć mąką, ciasto podzielić na 2 części. Każdą rozwałkować na grubość ok. 4 mm, wycinać szklanką o szerszej średnicy koła i nakrętką w środku każdego koła wyciąć małe kółeczko.
Rozgrzać olej w garnku lub głębokiej patelni, smażyć obwarzanki z obu stron na złoty kolor. Nadmiar oleju odsączyć na ręczniku papierowym. Po wystudzeniu obwarzanki oprószyć cukrem pudrem.
Smacznego!
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty