Obwarzanki z serem

Ocena przepisu

Składniki

Ponadto

Sposób przyrządzenia

Do miski przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia, wsypać oba cukry i sól, wymieszać.
Do kubka wbić jajo, roztrzepać widelcem. Ser biały rozetrzeć widelcem w miseczce, dodać roztrzepane jajo, wymieszać.
Do miski z mąką, wlać rozpuszczone masło, wódkę i ekstrakt oraz przełożyć ser biały, wyrobić ciasto.
Następnie blat oprószyć mąką, ciasto podzielić na 2 części. Każdą rozwałkować na grubość ok. 4 mm, wycinać szklanką o szerszej średnicy koła i nakrętką w środku każdego koła wyciąć małe kółeczko.
Rozgrzać olej w garnku lub głębokiej patelni, smażyć obwarzanki z obu stron na złoty kolor. Nadmiar oleju odsączyć na ręczniku papierowym. Po wystudzeniu obwarzanki oprószyć cukrem pudrem.

Smacznego!
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 70 min
Ile porcji: 6
Wyświetlenia: 563
Data dodania: 2012-01-28

Zdjęcia

Obwarzanki z serem
kachna2086#

Dodane przez:

kachna2086

2012-01-28
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (2)

Komentarze

Do przepisu na: Obwarzanki z serem

2012-03-03 14:37:37

sama sobie teraz też narobiłam, patrząc na te zdjęcia :)))

2012-01-29 22:36:23

Apetytu mi narobiłaś tymi ciastkami

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.