Omlet z truskawkami

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Białka ubić a sztywną pianę, dodać żółtka, cukier i mąkę z proszkiem do pieczenia. Wymieszać, a na patelni rozgrzać olej. Wlać 1/4 masy, przykryć patelnię i smażyć omlet na złoto na małym ogniu kilka minut z każdej strony. Gotowy omlet przełożyć na talerz, polać jogurtem. Na nim ułożyć oczyszczone i pokrojone w plastry truskawki, posypać lekko cukrem, złożyć na pół i jeszcze posypać kiełkami i ozdobić miętą.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 godz
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 3033
!Danka

!Danka

Data dodania: 2009-01-05

Zdjęcia

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (2)

Komentarze

Do przepisu na: Omlet z truskawkami

2010-02-25 20:53:38

Omlety są super daniem.

2010-02-25 18:02:22

taki omlet to coś.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.