Orzechowa krajanka

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Masło utrzeć, do utartego masła dodać, ucierając cukier, sól, jajko i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wyrobić ciasto i na stolnicy rozwałkować na grubość 1 cm. Ciasto kroić na prostokąty 2x5 cm i smarować żółtkiem. Posypać posiekanymi orzechami. Ułożyć na posmarowanej tłuszczem blasze i piec 15 minut w średnio gorącym piekarniku.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 godz
Ile porcji: 3
Wyświetlenia: 508
Data dodania: 2010-06-11

Zdjęcia

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Orzechowa krajanka

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.