Parowańce z twarogiem

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Do twarogu dodajemy kilka łyżek śmietany oraz cukier do smaku. Do szklanki mleka kruszymy drożdże, następnie odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Do mąki dodajemy cukier, jajka, sól, wyrośnięty rozczyn oraz mleko. Ciasto bardzo dokładnie wyrabiamy i odstawiamy w ciepłe miejsce, aby wyrosło. Gdy ciasto już podwoi swoją objętość z ciasta robimy małe placuszki, na każdy układamy po łyżeczce twarogu i formujemy kulki. Do garnka wlewamy wodę, zawiązujemy na wierzchu lnianą ściereczkę. Gdy woda będzie się gotować, kładziemy na wierzchu wyrośnięte kulki i parujemy na parze 7-10 minut.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 75 min
Ile porcji: 24
Wyświetlenia: 1407
Data dodania: 2010-03-16

Zdjęcia

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Parowańce z twarogiem

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.