Placek włoski

Ocena przepisu

Opis

Placek włoski

Składniki

Sposób przyrządzenia

Jabłka pokroić w kostkę, dodać rodzynki, orzechy i drobno pokrojoną skórkę z pomarańczy. Zasypać szklanką cukru i odstawić na 2 godziny. Następnie wsypać mąkę z proszkiem i sodką. Dodać jajka. Wszystko razem wymieszać drewnianą łyżką i piec do suchego patyczka.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 50 min
Ile porcji: 15
Wyświetlenia: 1373
Data dodania: 2010-11-25

Zdjęcia

Placek włoski
beatkaa153#

Dodane przez:

beatkaa153

2010-11-25
Placek włoski
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Placek włoski

2010-11-26 20:52:42

Wkradł się mały błąd.:):) Zamiast skórki z chleba razowego powinna być skórka z pomarańczy:) przepraszam:)

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.