• apette.pl
  • Placki ziemniaczane z jogurtem i szczypiorkiem

Placki ziemniaczane z jogurtem i szczypiorkiem

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Ziemniaki ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Odcedzić, odparować, dokładnie rozgnieść tłuczkiem, odstawić do wystudzenia. Potem przełożyć do miski, wbić jaja, wsypać 2 szkl. mąki, wyrobić ciasto (podczas wyrabiania wykorzystać pozostałą 1 szkl. mąki w ilości w/g potrzeby).
Blat oprószyć mąką, ciasto rozwałkować na grubość 0,5 - 1 cm, szklanką wycinać koła*.
Rozgrzać olej na patelni, smażyć placki z obu stron na złoty kolor.
Podawać na ciepło z jogurtem greckim, posypane posiekaną dymką ze szczypiorkiem.

*z podanej proporcji wyszło mi 20 placków.

Smacznego!
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 70 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 451
Data dodania: 2012-03-15

Zdjęcia

Placki ziemniaczane z jogurtem i szczypiorkiem
kachna2086#

Dodane przez:

kachna2086

2012-03-19
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Placki ziemniaczane z jogurtem i szczypiorkiem

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.