Pożywna zupa z czerwonej fasoli

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

W garnku zagotować około 1 litr wody, ugotować w nim ziemniaki, marchewkę i pietruszkę. Na 5 minut przed końcem gotowania dodać pół puszki fasoli. Po ugotowaniu całość zmiksować blenderem. Dodać koncentrat pomidorowy i wrzątek, tak, aby zupa nie była zbyt gęsta zważywszy na to, że podawana będzie z makaronem. Na patelni rozgrzać łyżkę oliwy i podsmażyć na niej cebulkę. Cebulkę dodać do zupy. Kiełbasę pokroić w plasterki, podsmażyć na pozostałej oliwie i dodać do zupy. Do zupy dodać pozostałą fasolę. Zupkę doprawić do smaku solą, pieprzem, paprykami. Na koniec dodać posiekaną drobno zieleninę. Zupę podawać z makaronem. Makaron należy ugotować oddzielnie.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 60 min
Ile porcji: 6
Wyświetlenia: 552
Data dodania: 2011-06-30

Zdjęcia

Pożywna zupa z czerwonej fasoli
albertos#

Dodane przez:

albertos

2011-06-30

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Pożywna zupa z czerwonej fasoli

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.