Roladki czarno-białe
Składniki
- gotowa polewa czekoladowa 1 op
ciasto
masa
Sposób przyrządzenia
Żółtka oddzielamy od białek, białka ubijamy wraz z cukrem oraz cukrem waniliowym na sztywną pianę. Następnie dodajemy mąkę oraz wiórki kokosowe i bardzo delikatnie łączymy ze sobą. Następnie dwie blachy wykładamy papierem do pieczenia, a na każdej z nich wykładamy połowę ciasta. Posypujemy cukrem pudrem. Pieczemy 10 minut w temp. 200*c. Następnie ciasta zdejmujemy z blach, posypujemy mąką i posypaną stroną kładziemy na stolnicy. Przygotowujemy masę: z mleka, budyniu oraz cukru gotujemy gęsty budyń. Odstawiamy do przestudzenia. Masło miksujemy, a następnie dodajemy po łyżce przestudzonego budyniu. Miksujemy do momentu, aż powstanie gładka masa. Następnie masę dzielimy na pół. Oba płaty ciasta smarujemy masą, każdy przecinamy z krótszej strony na pół. Zwijamy cienkie rolady, a następnie wkładamy je na 2 godziny do lodówki, aby stężały. Następnie po wyjęciu z lodówki rolady kroimy na mniejsze kawałki. Polewę przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu. Następnie końce roladek moczymy w polewie czekoladowej i odkładamy do zastygnięcia.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty