Roladki czarno-białe

Ocena przepisu

Składniki

  • gotowa polewa czekoladowa 1 op

ciasto

masa

Sposób przyrządzenia

Żółtka oddzielamy od białek, białka ubijamy wraz z cukrem oraz cukrem waniliowym na sztywną pianę. Następnie dodajemy mąkę oraz wiórki kokosowe i bardzo delikatnie łączymy ze sobą. Następnie dwie blachy wykładamy papierem do pieczenia, a na każdej z nich wykładamy połowę ciasta. Posypujemy cukrem pudrem. Pieczemy 10 minut w temp. 200*c. Następnie ciasta zdejmujemy z blach, posypujemy mąką i posypaną stroną kładziemy na stolnicy. Przygotowujemy masę: z mleka, budyniu oraz cukru gotujemy gęsty budyń. Odstawiamy do przestudzenia. Masło miksujemy, a następnie dodajemy po łyżce przestudzonego budyniu. Miksujemy do momentu, aż powstanie gładka masa. Następnie masę dzielimy na pół. Oba płaty ciasta smarujemy masą, każdy przecinamy z krótszej strony na pół. Zwijamy cienkie rolady, a następnie wkładamy je na 2 godziny do lodówki, aby stężały. Następnie po wyjęciu z lodówki rolady kroimy na mniejsze kawałki. Polewę przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu. Następnie końce roladek moczymy w polewie czekoladowej i odkładamy do zastygnięcia.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Ile porcji: 24
Wyświetlenia: 649
Data dodania: 2010-03-19

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Roladki czarno-białe

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.