Ryba w sosie

Ocena przepisu

Opis

Ryba w sosie

Składniki

Sposób przyrządzenia

Filety umyć, osuszyć i oprószyć solą i pieprzem. Podzielić na mniejsze kawałki. Panierować w jajku i bułce. Smażyć na rumiano. Marchew i pietruszkę obrać, umyć i zetrzeć na tarce. Cebulę drobno pokroić. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju. Przesmażyć przygotowane warzywa. Podlać wodą. Dodać obrane skórki i pokrojone pomidory. Dusić aż pomidory się rozpadną a pozostałe warzywa będą miękkie. Dodać ketchup. Doprawić solą, pieprzem i cukrem. Na spód naczynia wyłożyć trochę sosu, później rybę i całość zalać sosem.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 50 min
Ile porcji: 5
Wyświetlenia: 904
Data dodania: 2011-02-10

Zdjęcia

Ryba w sosie
monika4#

Dodane przez:

monika4

2011-02-10

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Ryba w sosie

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.