Sałatka w galaretce

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Galaretki rozpuszczamy w 7 szklankach wrzątku i przestudzamy. Owoce z puszki osączamy: brzoskwinie kroimy na ósemki, ananasa na kawałki. Z winogron usuwamy pestki. Truskawki kroimy na pół. Owoce mieszamy i połowę wykładamy do formy z kominkiem, zalewamy zimą galaretką i odstawiamy do zastygnięcia. Następnie robimy to samo z resztą owoców i galaretki, wstawiamy do lodówki. Przed podaniem wyjmujemy galaretkę na półmisek.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 45 min
Ile porcji: 24
Wyświetlenia: 535
Data dodania: 2010-08-24

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Sałatka w galaretce

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.