Sałatka z bobu i kaparów

Ocena przepisu

Składniki

  • bob 50 dag
  • kapary 1 garść

Sos

Sposób przyrządzenia

Gotujemy bób, odcedzamy go, przelewamy zimną wodą. Dokładnie osączamy. Gdy już ostygnie, obieramy go ze skórki i mieszamy z kaparami. Kolejno przygotowujemy sos, czyli majonez mieszamy ze śmietaną i roztartym czosnkiem. Do smaku przyprawiamy sola, białym pieprzem, sokiem z cytryny i szczyptą gałki. Całość mieszamy z bobem i kaparami. Podajemy na liściach zielonej sałaty.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 60 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 1130
Data dodania: 2010-10-18

Zdjęcia

Sałatka z bobu i kaparów
kasiulka25#

Dodane przez:

kasiulka25

2010-11-29

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Sałatka z bobu i kaparów

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.