• apette.pl
  • Sernik na zimno z malinkami i galaretką

Sernik na zimno z malinkami i galaretką

Ocena przepisu

Składniki

  • biszkopty okragłe 1 opakowanie
  • maliny 250 dag
  • galaretka malinowa 3 sztuki

masa

Sposób przyrządzenia

Maliny myjemy a następnie pozostawiamy by obciekły. Dwie galaretki rozpuszczamy w 0,5l wody i pozostawiamy by lekko stężała. Margarynę ucieramy. Do utartej dodajemy żółtka, cukier oraz cukier waniliowy i miksujemy na jednolitą masę. Ser biały rozdrabniamy widelcem i dodajemy do masy, ponownie miksujemy. Galaretkę jedną rozpuszczamy w 250 ml wody i letnią wlewamy do masy serowej, cały czas mieszając. Masę wkładamy do lodówki na ok 10 min. Za ten czas tortownice wykładamy papierem do pieczenia. Na spód układamy biszkopty. Na biszkopty nakładamy masę serową i ponownie umieszczamy ciasto w lodówce na ok 20 min. Po tym czasie umieszczamy na masie malinki i zalewamy pozostałymi galaretkami. Ciasto wkładamy do lodówki na 12 godzin. Smacznego !!
Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 dni
Ile porcji: 20
Wyświetlenia: 1141
Data dodania: 2011-05-31

Zdjęcia

Sernik na zimno z malinkami i galaretką
Iwusia#

Dodane przez:

Iwusia

2011-05-31
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Sernik na zimno z malinkami i galaretką

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.