Szybka zupa kminkowa

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Zagotować jedną szklankę wody z kminkiem i gotować kilka minut. Dodać rosół (odlać pół szklanki) i wszystko razem podgotować jeszcze kilka minut. Przygotować z mąki i masła jasną zasmażkę, rozprowadzić ją pozostawionym zimnym rosołem i dodać do zupy. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Chleb pokroić w kostkę i podsmażyć na rozgrzanym maśle. Zupę podawać z przygotowanymi grzankami.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 45 min
Ile porcji: 5
Wyświetlenia: 396
Data dodania: 2012-04-15

Zdjęcia

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Szybka zupa kminkowa

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.