Szyjki rakowe zapiekane

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Wymyte szczoteczką i wypłukane raki wrzucić do wrzątku, a następnie wybrać do rondla, wyrwać środkowy płatek ogona wraz z kiszeczką. Usunąć powłokę i zachować tzw. Szyjki. Wysuszone w piekarniku skorupki utłuc w moździerzu i wymieszać z masłem (7 dkg). Z pozostałego masła, mąki, śmietanki i mleka przygotować sos beszamelowy, dodać masło rakowe, liść laurowy, tymianek i sól. Szyjki rakowe, ułożone w żaroodpornym naczyniu, zalać sosem i zapiekać 10 min. W gorącym piekarniku.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 45 min
Ile porcji: 3
Wyświetlenia: 926
Data dodania: 2010-02-06

Zdjęcia

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Szyjki rakowe zapiekane

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.