Tatar z wołowiny

Ocena przepisu

Składniki

  • mięso wołowe na tatar 0,6 kg
  • jajko 2 szt
  • sól 1/2 łyżeczki
  • pieprz mielony 1/4 łyżeczki
  • przyprawa do tatara 3 łyżki
  • cukier 3/4 łyżeczki
  • olej rzepakowy 4 łyżki
  • cebula 1 szt

Sposób przyrządzenia

Mięso myjemy, osuszamy. Kroimy na kawałki. Mielimy w maszynce o sicie z drobnymi oczkami 2-u krotnie. Dodajemy żółtka, olej, przyprawę, cukier, sól i pieprz. Mieszamy i ewentualnie doprawiamy. Podajemy schłodzony, posypany pokrojoną drobno cebulką.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 4 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 2291
Data dodania: 2010-10-22

Zdjęcia

Tatar z wołowiny
Andrzej#

Dodane przez:

Andrzej

2010-10-22
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Tatar z wołowiny

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.