Tort Boisko

Ocena przepisu

Składniki

biszkopt jasny

biszkopt ciemny

masa

  • Nutella 30 dag
  • gorzka czekolada 5 dag
  • śmietana 36% 30 dag

dodatkowo

  • dżem porzeczkowy 200 g
  • wiórki kokosowe zielone 200 g
  • pisaki cukrowe

Sposób przyrządzenia

Biszkopt jasny: żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier oraz żółtka, miksujemy. Następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, delikatnie łączymy. Ciasto wylewamy do prostokątnej blaszki, pieczemy 30 minut w temp. 170-180*C. Po upieczeniu przekrawamy na pół.
Biszkopt ciemny: ciasto przyrządzamy taj, jak na biszkopt jasny, na końcu dodajemy kakao. Pieczemy również 30 minut w temp. 170-180*C. Po upieczeniu także biszkopt kroimy na pół.
Śmietankę podgrzewamy, rozpuszczamy w niej gorzką czekoladę oraz nutellę. Następnie odstawiamy masę czekoladową do lodówki na godzinę lub dwie.
Przełożenie tortu: biszkopt ciemny smarujemy masą czekoladową, przykrywamy biszkoptem jasnym. Na biszkopt jasny kładziemy cienką warstwę dżemu, przykrywamy biszkoptem ciemnym. Na biszkopt ciemny wykładamy resztę masy czekoladowej, przykrywamy ostatnim, jasnym biszkoptem.
Wierzch tortu posypujemy wiórkami kokosowymi zielonymi i dekorujemy, tworząc boisko.
Ja kupiłam jeszcze figurki w kształcie piłkarzyków i nimi udekorowałam tort.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 60 min
Ile porcji: 25
Wyświetlenia: 469
Data dodania: 2011-08-29

Zdjęcia

Tort Boisko
madi356#

Dodane przez:

madi356

2011-08-29
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Tort Boisko

2012-02-09 13:13:11

tort w sam raz dla piłkarza :)))

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.