Truskawkowe Pancakes

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Z mleka, jajek, mąki i cukru przygotowujemy gęste ciasto naleśnikowe (konsystencja kwaśnej śmietany). Truskawki odszypułkowujemy, oczyszczamy, kroimy w mniejsze kawałki i dodajemy do ciasta. Mieszamy i nabierając łyżką formujemy niewielkie placuszki, które kładziemy na rozgrzany olej na patelnię. Penkejki posypujemy cukrem pudrem.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min
Ile porcji: 6
Wyświetlenia: 479
Data dodania: 2011-05-30

Zdjęcia

Truskawkowe Pancakes
ilka86#

Dodane przez:

ilka86

2011-05-30
Truskawkowe Pancakes
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Truskawkowe Pancakes

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.