Udka na obiad

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Umyte i osuszone mięso pokroić w grubą kostkę, skropić sokiem z cytryny, posypać solą i ziołami prowansalskimi, wymieszać i zostawić na 20-30 minut. Cebulę, czosnek, marchewkę, ziemniaki i łodygi selera obrać, umyć i osuszyć. Cebulę, czosnek posiekać, marchewkę pokroić w talarki, ziemniaki w grubą kostkę, a seler w cienkie plasterki. W rondlu z grubym dnem mocno rozgrzać oliwę, wrzucić cebulę i czosnek, gdy nabiorą złotego koloru dodać mięso i smażyć, mieszając, 2-3 minuty na silnym ogniu, potem wlać wino i gotować póki w połowie nie wyparuje. Wówczas włożyć ziemniaki, marchew i seler. Potrawę przyprawić solą i pieprzem, wymieszać, zalać gorącym bulionem i dusić pod przykryciem na niewielkim ogniu około 30 minut, pod koniec wsypac natkę.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 90 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 564
Data dodania: 2010-03-19

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Udka na obiad

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.